Recente berichten
Datum: 28/10/20 - 04:26 am   307 Onderwerpen en 3.847 berichten

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 ... 10
1
Oproepen / Onvervulde kinderwens
« Laatste bericht door Peer Geplaatst op 24 augustus 2020 (23:34:30) »
Stellen die kampen met een onvervulde kinderwens, wachten soms redelijk lang met de stap naar de huisarts. Dat is op zich niet verwonderlijk: niet alleen is het geen pretje om diverse vruchtbaarheidsonderzoeken te ondergaan, maar mensen zien vooral op tegen de uiteindelijke uitslag. Zeker wanneer uit het spermaonderzoek blijkt dat er helemaal geen zaadcellen gevonden zijn, krijg je als koppel een flinke klap te verwerken. Gelukkig is er ook voor deze stellen soms hoop, in de vorm van een TESE-behandeling.

Een TESE-behandeling is een ingreep die wordt verricht bij mannen bij wie er geen enkele zaadcel in het sperma is aangetroffen. Zonder deze behandeling is de kans op een eigen kind vrijwel verkeken: zonder zaadcellen vindt er immers geen bevruchting plaats. Heeft een man weinig zaadcellen, dan kan nog geprobeerd worden om de zaadkwaliteit te verbeteren of de toevlucht te nemen tot IVF of ICSI, maar is er echt geen enkel zaadje te vinden, dan zullen er andere keuzes gemaakt moeten worden.

De afkorting TESE staat voor Testiculaire Sperma Extractie, een ingreep waarbij het zaad rechtstreeks uit de teelbal wordt gehaald.

(Bron: www.kinderwens.eu)

In de X-tra Special van december 2020 staan ervaringsverhalen van mannen die een TESE behandeling hebben ondergaan. Ook specialisten die deze kleine operatie uitvoeren, komen aan het woord.

Heb jij een TESE behandeling ondergaan en wil je je ervaringen delen in de X-tra Special, het ledenblad van de NKV? Stuur dan (uiterlijk 10 september) een mail naar redactie@klinefelter.nl, en ik stuur je een aantal vragen toe als leidraad voor je verhaal. Heb je vooraf vragen? Stuur ook dan een mail naar redactie@klinefelter.nl
2
Informatie / Re: Kinderleden ontmoetingsmoment
« Laatste bericht door tuub Geplaatst op 10 augustus 2020 (20:16:42) »
Hoi peer,

Kun je me een tussenstand geven voor wat betreft de kinderen?

Het gaat ook specifiek om kinderen met KS ergens rond de 9 jaar... Zodat hij met klinefelters van zijn eigen leeftijd in contact kan komen.

Groet
Stein
3
Oproepen / Re: Jou persoonlijke verhaal
« Laatste bericht door Pilgrim Geplaatst op 29 juli 2020 (22:42:30) »
Jeetje dat is al een tijd geleden.
Dat was nog pre covid
4
Oproepen / Re: Jou persoonlijke verhaal
« Laatste bericht door Onze Ad Geplaatst op 29 juli 2020 (20:53:38) »
En Renee, is je missie geslaagd? Heb je iemand kunnen interviewen en kunnen fotograferen?
Groet, Ad
5
Informatie / Re: Kinderleden ontmoetingsmoment
« Laatste bericht door Peer Geplaatst op 11 juli 2020 (23:21:11) »
Ha Stein,

Goed om te horen dat je de NKV kent.

Inderdaad waren er nooit kinderen op lotgenotendagen, ook al waren ze wel welkom. Dat gaat veranderen vanaf 5 september, om (beide) ouders in de gelegenheid te stellen deze bijeenkomst te bezoeken, dat niet iemand thuis moet blijven of dat er een oppas gezocht moet worden, wordt er ook voor de kinderen wat georganiseerd in een andere ruimte dan waarin de ouders zitten.

Als je wilt, laat ik tussentijds weten hoeveel ouders met kinderen zich aangemeld hebben.

Groet, Peer
6
Informatie / Re: Kinderleden ontmoetingsmoment
« Laatste bericht door tuub Geplaatst op 02 juli 2020 (17:35:14) »
Hoi Peer,
Wij zijn inderdaad al jaren lid en al verschillende keren bij lotgenoten dagen geweest in het verleden. Daarbij waren toen geen jonge klinefelters aanwezig, vandaar dat ik hier om vroeg. Het is met name een verzoek van mijn zoontje met klinefelter.
Ik ga eens kijken of de bijeenkomst van 5 september interessant is voor hem.

Groet,
Stein
7
Informatie / Re: Kinderleden ontmoetingsmoment
« Laatste bericht door Peer Geplaatst op 01 juli 2020 (23:12:32) »
Ha Stein,

Mijn bericht aan jou is net klaar en ik hoor dat de bijeenkomst ook open staat voor kinderen. Ze worden begeleid door een bestuurslid (heeft zelf KS en is vader) en een partner van een man met KS.

Groet, Peer
8
Informatie / Re: Kinderleden ontmoetingsmoment
« Laatste bericht door Peer Geplaatst op 01 juli 2020 (22:45:41) »
Beste Stein,

Welkom op dit forum. Ik hoop voor je dat je hier andere ouders treft.

Ben je lid van de NKV (Nederlandse Klinefelter Vereniging)?
Op 5 september wordt er een bijeenkomst georganiseerd voor ouders met Klinefelter-zonen. Ook niet-leden zijn er welkom.
Kijk op https://klinefelter.nl/event/ouderdag-zonen-ks/
Misschien ook interessant voor jouzelf als ouder?

Aan een van de organisatoren heb ik de vraag voorgelegd of jongens die dag ook welkom zijn. Het hangt er vanaf of er voldoende begeleiders zijn. De ouders zitten bij elkaar olv een moeder (met KSzoon) en een man met KS (bestuurslid), en de jongens worden dan vermaakt met een gezamenlijke activiteit olv een ander bestuurslid (naam nog niet bekend).

Je vraag heb ik (geanonimiseerd) ook in een geheime facebookgroep voor mannen/jongens/ouders/partners met KS gezet. Daar zijn enkele ouders bij aangesloten, ook met jonge kinderen, waarvan ik hoop dat ze reageren.

Een ervan heeft een zoontje van 7, maar die weet nog van niks.

Groet, Peer
9
Informatie / Kinderleden ontmoetingsmoment
« Laatste bericht door tuub Geplaatst op 30 juni 2020 (20:44:20) »
Onze zoon van 8 jaar is op het moment heel erg geïnteresseerd in Klinefelter en wat het voor hem inhoudt. We praten er de laatste tijd geregeld over en hij stelt daarbij allemaal goede vragen. De meeste vragen kunnen we tot op zekere hoogte zelf beantwoorden maar niet allemaal.
Zo vroeg hij zich af of hij een keer andere jongens met Klinefelter zou kunnen ontmoeten.  Dat kunnen we niet zelf regelen, maar wellicht bestaat deze behoefte bij meer bezoekers van dit forum? Zijn er meer ouders hier van jonge klinefelters die ook eens kennis willen maken met leeftijdsgenootjes met klinefelter? Het gaat dan denk ik om kinderen tot een jaar of twaalf ofzo.
Vriendelijke groeten, Stein Tubee
10
Informatie / NKV Scholing
« Laatste bericht door Peer Geplaatst op 19 juni 2020 (11:25:45) »
De NKV is een project gestart waarin mensen met ervaringsdeskundigheid (jij dus!) geleerd wordt hoe je andere betrokkenen van het Klinefeltersyndroom kunt begeleiden met jouw ervaring tijdens een workshop.

https://klinefelter.nl/2020/06/19/word-workshop-begeleider/
Pagina's: [1] 2 ... 10