Print pagina - Onvervulde kinderwens

Klinefelter Contact

OPENBAAR => Oproepen => Onderwerp gestart door: Peer op 24 augustus 2020 (23:34:30)

Titel: Onvervulde kinderwens
Bericht geplaatst door: Peer op 24 augustus 2020 (23:34:30)
Stellen die kampen met een onvervulde kinderwens, wachten soms redelijk lang met de stap naar de huisarts. Dat is op zich niet verwonderlijk: niet alleen is het geen pretje om diverse vruchtbaarheidsonderzoeken te ondergaan, maar mensen zien vooral op tegen de uiteindelijke uitslag. Zeker wanneer uit het spermaonderzoek blijkt dat er helemaal geen zaadcellen gevonden zijn, krijg je als koppel een flinke klap te verwerken. Gelukkig is er ook voor deze stellen soms hoop, in de vorm van een TESE-behandeling.

Een TESE-behandeling is een ingreep die wordt verricht bij mannen bij wie er geen enkele zaadcel in het sperma is aangetroffen. Zonder deze behandeling is de kans op een eigen kind vrijwel verkeken: zonder zaadcellen vindt er immers geen bevruchting plaats. Heeft een man weinig zaadcellen, dan kan nog geprobeerd worden om de zaadkwaliteit te verbeteren of de toevlucht te nemen tot IVF of ICSI, maar is er echt geen enkel zaadje te vinden, dan zullen er andere keuzes gemaakt moeten worden.

De afkorting TESE staat voor Testiculaire Sperma Extractie, een ingreep waarbij het zaad rechtstreeks uit de teelbal wordt gehaald.

(Bron: www.kinderwens.eu)

In de X-tra Special van december 2020 staan ervaringsverhalen van mannen die een TESE behandeling hebben ondergaan. Ook specialisten die deze kleine operatie uitvoeren, komen aan het woord.

Heb jij een TESE behandeling ondergaan en wil je je ervaringen delen in de X-tra Special, het ledenblad van de NKV? Stuur dan (uiterlijk 10 september) een mail naar redactie@klinefelter.nl, en ik stuur je een aantal vragen toe als leidraad voor je verhaal. Heb je vooraf vragen? Stuur ook dan een mail naar redactie@klinefelter.nl