Gevoelloos
Datum: 29/05/24 - 20:56 pm   298 Onderwerpen en 3.662 berichten

Auteur Onderwerp: Gevoelloos  (gelezen 8176 keer)

29 augustus 2018 (15:14:03)
gelezen 8176 keer

Richard

  • Gast
Hoi allemaal
Ik heb een vraag: kan door het KS ook een soort gevoelloosheid ontstaan?

Het lijkt wel of mij ernstige dingen mij niet meer raken, het is niet normaal, ben bang dat ik mijn partner zal verliezen, als mijn gevoel niet terugkomt.
Herkennen anderen dit ook?

Groetjes Richard

01 september 2018 (23:31:57)
Reactie #1

Jan

  • Man met KS
  • Expert

  • Offline

  • 665
Ik ken zowel gevoelige als ongevoelige mannen met Klinefelter. Ik weet ook niet echt of het een dingetje is wat bij klinefelter hoort.

04 juli 2019 (16:25:59)
Reactie #2

m

  • Gast
het zou autisme kunnen zijn, wellicht ben je daar nu ineens bewust van geworden, maar wist je niet dat je dat in je had..
ik heb ook autisme, in bepekte mate, maar herken wel een soort van ver van mijn bed show als ik naar ernstige dingen kijk... het raakt me niet, terwijl andere momenten, wat ik op tv zie,  me wel intens raken, emotioneel wordt zelfs..

ik heb mijn hele leven al van die ambivalente emoties, het was altijd ontzettend lastig daar een beeld van te krijgen voor mezelf.. maar nu ik wat ouder ben en een hoop shit heb doorlopen, krijg ik het steeds helderder waar het vandaan komt. welk gemis het in mijn leven is waardoor ik zo geraakt wordt.. maar dat neemt niet weg dat ik bepaalde zaken nog steeds emotieloos kan aanzien. het zou autisme kunnen zijn..

06 juli 2019 (22:51:43)
Reactie #3

Peer

  • Gast
Richard, gaat het wel echt om gevoelloosheid? Kan het zijn dat het eigenlijk gaat om aanvoelen van een ander (je partner?) en om niet zien of opmerkzaam zijn wat er met de ander speelt?

Mannen met Klinefelter kunnen moeite hebben met het herkennen van gezichtsuitdrukkingen en signalen. Ook kunnen ze hun eigen gevoelens niet goed herkennen en uiten (net als bij een autistische stoornis). Niet iedereen heeft er evenveel last van, sommigen hebben veel moeite met het verwerken van sociaal- emotionele informatie en anderen helemaal niet.
In het dagelijks leven kan dat betekenen dat een jongen of man met KS moeilijk vrienden maakt, dat het moeite kost om lichaamstaal en grapjes te begrijpen of om ‘tussen de regels door te lezen’. Het omgaan met anderen kost dus moeite en verloopt niet altijd goed.

PDD-NOS, komt vaak voor bij mensen met Klinefelter syndroom. Dat kán zich o.a. uiten door weinig begrip van nonverbale signalen (oogcontact, gelaatsexpressie, lichaamshouding), het ontbreken van wederkerigheid in het contact, het niet of nauwelijks leren van sociale ervaringen etc.

Zoek hulp, Richard, als je dat inmiddels al niet gedaan hebt (je bericht is al van augustus 2018, zie ik nu).

Groet, Peer


Tags: