Antwoord
Datum: 25/06/24 - 21:51 pm   296 Onderwerpen en 3.662 berichten

Antwoord

Waarschuwing: er is al ten minste 120 dagen geen nieuw bericht geplaatst in dit onderwerp.
Tenzij je zeker weet dat je hier wilt reageren, overweeg je beter om een nieuw onderwerp aan te maken.

Merk op: het bericht zal niet verschijnen tot het is goedgekeurd door een moderator.

Naam:
E-mail:
Onderwerp:
Berichticoon:

Verificatie:
Waar staat de K voor in KS?:
In een groene boom zit een gele vogel. Welke kleur heeft de vogel?:

sneltoetsen: gebruik alt+s om te verzenden/posten, of alt+p om te bekijken


Samenvatting van onderwerp

Geplaatst door: Peer
« Geplaatst op: 04 juni 2020 (22:30:27) »

Hallo Jacqueline,

Ik heb antwoord op je vraag die de voorzitter van de NKV heeft gesteld aan een van de medisch specialisten in onze medische adviesraad:

COVID-19 is een virusziekte die in bepaalde groepen een hoger risico geeft op ernstige complicaties (risico groepen zijn ouderen (boven de 70 jaar), mensen met overgewicht). Er zijn geen gegevens of mensen met het Syndroom van Klinefelter meer risico lopen dan anderen, vooralsnog is er ook geen aanleiding om dat te verwachten. Wel kan het zijn dat mensen met Klinefelter syndroom door bijkomende kenmerken in een risicogroep vallen zoals bijvoorbeeld overgewicht. Meer specifiek naar de vragensteller, als haar zoon verder goed gezond is, zou ik me geen extra zorgen maken tav het Klinefelter Syndroom.


Ik hoop dat ik hiermee je ongerustheid heb kunnen wegnemen.

Groet, Peer
Geplaatst door: Peer
« Geplaatst op: 27 mei 2020 (13:31:31) »

Dag Jacqueline.

Ik heb al meteen een eerste reactie van het bestuur:

De voorzitter heeft je vraag per Whatsapp voorgelegd aan een endocrinoloog die lid is van de medische adviesraad van de NKV.

Groet,
Peer

Geplaatst door: Peer
« Geplaatst op: 27 mei 2020 (13:24:38) »

Beste Jacqueline,

Voor zover ik weet hebben vooral mensen met óvergewicht een verhoogde kans op besmetting. Dat is na te lezen op de site van het RIVM https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/risicogroepen.
Of is er meer met je zoon aan de hand dan Klinefeltersyndroom?

Je vraag heb ik voorgelegd aan het bestuur van de Nederlandse Klinefelter Vereniging, zij hebben veel kennis in huis en contacten met specialisten.

Groet, Peer

Geplaatst door: Jacqueline
« Geplaatst op: 25 mei 2020 (22:14:14) »

Hoi, mijn zoon van 19 zit thuis (zijn nieuwe opleiding begint in september) en ik zelf ben docent op een middelbare school. Hij heeft klinefelter, hij is 1.95 lang en weegt 57 kilo. Mijn vraag is: als het goed is moet ik volgende week weer voor de klas. Maar ik vind het eng, want ik wil mijn zoon niet besmetten en mijn leidinggevende wil weten of het veilig is voor mij en hem als ik weer in aanraking kom met kinderen en collega's. Heeft een van jullie hier meer over gehoord? Of zal ik zijn endocrinoloog raadplegen? Door zijn zware ondergewicht zit hij wel een risicogroep.